Analysoi Elämä | Ihannevaatekaappi 2018

Analysoi Elämä | Ihannevaatekaappi 2018

 

Hellurei!

Vaatekaapin analyysin jälkeen siirrytään pois vaatteiden luota ja analysoidaan elämä!

Jotta voidaan löytää oma tyyli ja luoda tukeva perusta ihannevaatekaapille, täytyy tietää mihin käyttötarkoituksiin niitä vaatteita oikein tarvitsee.

 

Tiedä mitä teet

Käytän videolla esimerkkinä sitä, että jos vaikka käy paljon ulkona tiedostamatta sitä, joutuu “yllättäen” aina viikonlopun koittaessa vaatekriisin äärelle. Kannattaa mielummin olla valmistautunut ja tiedostaa millaisia tilanteita kohtaa päivittäin. Ettei sitten tarvitse kiroilla vaatekaapille, kun ei muka TAASKAAN ole mitään päällepantavaa!

Kuten vaatekaapin analysoimisessa, koita olla mahdollisimman objektiivinen. Sen sijaan, että mietit mitä olisi kiva tehdä, mieti mitä oikeasti teet. Jos haluaisit käydä salilla monta kertaa viikossa, uudet treenivaatteet saattavat antaa hetkeksi lisämotivaatiota, mutta mielummin hommaa uusia vaatteita vasta kun oikeasti huomaat tarvitsevasi niitä.

Elämän analyysi on hyvä rajoittaa jollekkin aikavälille. Se voi olla viikko, puoli vuotta tai kolme kuukautta. Itse koin helpoimmaksi ottaa yhden kokonaisen kuukauden ja miettiä, mitä kaikkea olen esimerkiksi viime kuussa tehnyt tai tulen seuraavan kuukauden aikana tekemään. Eli suurinpiirtein normaali kuukausi Meerin elämässä: 22 työpäivää ja 8 vapaapäivää kuukaudessa.

 

22 työpäivää : rento pukeutuminen, joskus ei tarvitse hikoilla, mutta yleensä tarvitsee!

8 vapaapäivää : tykkään pukeutua, käydä ottamassa kuvia, hengailla kotona.

 

Jos et yhtään osaa hahmottaa mitä kuukauden aikana teet, voit kysyä avustavia kysymyksiä kuten:

 

  • Mitä teen kuukaudessa eniten? Olenko töissä tai koulussa?
  • Mitä teen vapaapäivinäni?
  • Harrastanko jotain joka vaatii arjesta poikkeavaa pukeutumista?
  • Matkustanko kuinka paljon ja minne?

 

Vertaa vaatekaapin ja elämän analyysia

Kun olet tehnyt arvion mitä teet vaikkapa kuukauden aikana eli kun elämän analyysi on valmis, on aika verrata sitä oman vaatekaapin analyysin kanssa.

Tässä nähdään onko vaatekaappisi synkassa sen kanssa, mitä teet päivittäin tai lähes joka päivä. Itselläni oli dilemma treenihousujen kanssa. Vaatekaapin analyysin mukaan minulla oli hirveästi treenipaitoja ja YHDET treenihousut. Elämän analyysin mukaan kuitenkin tarvitsen 22 päivää kuukaudesta sellaisen alaosan, jossa voin liikkua tai hikoilla. Ei taida ihan yhdet treenihousut riittää…

Tarkastele jos jotakin tiettyä vaateartikkelia löytyy paljon ja onko niillä kaikilla käyttötarkoitus ja myös jos tarvitset jotain lisää.

 

Analyysien tuotos: mitä puuttuu lista

Näet nyt mitä vaatekaapistasi mahdollisesti puuttuu, joka vie meidät viimeiseen kohtaan eli mitä puuttuu listaan. MPL on ostoslista, joka kannattaa pitää aina mukana. Koska olet tehnyt tiukan tutkimuksen siitä mitä oikeasti tarvitset, voit hyvillä mielin ottaa vastaan uusia vaatekappaleita, jos sellaisia tulee vastaan.

Tietysti olisi helppo rynnätä ensimmäiseen fast fashion liikkeeseen ja ostaa kaikki tarvitsemasi nopeasti, mutta ihannevaatekaapissa ei ole kyse siitä. Kyse on kestävästä vaatekaapista ja mielellään laadukaasta sellaisesta. Fast fashion on kaikkea muuta kuin kestävää. Ihannevaatekaappi tarkoittaa myös sellaista, joka on mahdollisimman eettinen ja ekologinen, joten mietitään tarkkaan mitä vaatekaappiimme tuodaan!

 

 


Jos pidit tästä postauksesta ja videosta, niin muista tilata kanava!

Haleja!

*M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *