Ihannevaatekaapin Tavoitteet ja Budjetti

Ihannevaatekaapin Tavoitteet ja Budjetti

Hellurei!

Follow my blog with Bloglovin
 

Vuorossa on ensimmäinen postaus  ihannevaatekaappi sarjassa, jossa selvitetään omat tavoitteet ja budjetti.

Miksi on tärkeää selvittää nämä asiat?

  • helpompi aloittaa selkeällä visiolla mitä haluaa omalta tyyliltään ja vaatekaapiltaan
  • osaa paremmin asettaa budjetin, kun tietää mitä haluaa ja mihin on ns. varaa
  • kun tavoitteet ja budjetti ovat selkeät, se palauttaa taas radalle jos meinaa lähteä lapasesta

 

 

Miten luoda omat tavoitteet ihannevaatekaapille?

Kysymällä tarkkoja kysymyksiä esimerkiksi:

Miksi en ole täysin tyytyväinen omaan vaatekaappiini? Mitä haluan omalta vaatekaapiltani? Mikä on unelmatyylini? 

Itse vastasin: En ole täysin tyytyväinen, koska vaatekaappissani on vieläkin epäeettisesti tuotettuja vaatteita ja asusteita, joiden laatu on huono. Ihannevaatekaappini on siis sellainen, joka on täynnä eettisesti tuotettuja vaatteita, jotka korostavat persoonaani. Se on myös sellainen, josta on helppo napata vaatteet tilanteeseen kuin tilanteeseen. Unelmatyylini on siis persoonallinen, eettinen ja mukava/käytännöllinen.

Kun omat tavoitteet on suurinpiirtein kirjannut ylös (kannattaa todella, koska näihin on hyvä aina palata muistuttamaan, miksi ylipäätään haluaa muutosta omaan vaatekaappiinsa), niin voidaan siirtyä budjettiin.

 

Miten luoda budjetti ihannevaatekaapille?

Jos laittaa omista tuloistaan 10% syrjään, saa aika mukavasti säästettyä ihan mihin tahansa. Vaatteisiin olen nyt suostunut sijoittamaan 800€ vuodessa. Edellyttäen, että kaikki uudet vaatteet mitä tuon ovat eettisesti tuotettuja tai käytettyjä JA jotka auttavat ihannevaatekaappini rakentamisessa. Se saattaa tuntua isolta summalta (mikä se todella on), mutta se tarkoittaa 66,66666€ kuukaudessa, jonka pyöristän alaspäin 65€.

Eettisemmin tuotetut vaatteet ja asusteet ovat hintavampia, joten minun pitää vielä tarkistaa, mitkä kaikki haluan ostaa uutena ja mitkä vaatteet kannattaa löytää käytettyinä kirpputoreilta! Pidän myös kirjaa täällä blogin puolella uusista ostoksista ja siitä, pysynkö omassa budjetissani.

 


 

Koska onnekseni saan tällä hetkellä työskennellä harjoittelijana teatterissa, en voi aivan joka päivä postata uutta videota (vaikka haluaisinkin). Koitan viikonloppuisin postata ainakin yhden uuden videon, jotta matka kohti ihannevaatekaappia ei pysähdy kesken kaiken!

 

Haleja!

*M