Vaatekaapin Siivous | Ihannevaatekaappi 2018

 

Hellurei!

 

Vaatekaapin siivous, hetki jota moni karttaa. Jotta saadaan luoduksi ihannevaatekaappi, joutuu ensin hoitamaan alta pois vanhat raamit ja mitä todennäköisemmin, luopumaan monesta vaateartikkelista.

Kuten videollakin sanon: tässä ei auta mikään kiertotie! Jos joku vaate ei tuota iloa, se ei enää hoida tehtäväänsä ja silloin siitä kannattaa hankkiutua eroon. Homman nimi on kuitenkin se, että vaatteiden päällelaittamisesta tulisi ihana prosessi, joka ei aiheuta ylimääräistä stressiä tai ahdinkoa. Siksi kannattaa tehdä vaatekaapin siivous kerralla kunnolla, ettei sinne jää kummittelemaan mitään stressi(vaate)palloja.

 

 

 

Ota kaikki ulos

Ensin ota kaikki vaatteet ulos vaatekaapista. Jos Kon Mari on sinulle tuttu, ei tule yllättyksenä, että on parasta katsoa artikkeleita muussa kuin niiden “luonnollisessa ympäristössä”. Se tuo objektiivisemman näkökulman ja antaa jokaiselle vaatteelle tarvitsemansa huomion, koska ne eivät ole esim. lytyssä toistensa päällä kaapin nurkassa. Itse laitoin kaikki vaatteeni ensin sängyn päälle. Pyykit jätin vielä lajittelematta, jotta ne eivät sekottuisi puhtaiden kanssa. Tässä versiossa en myöskään ottanut vielä ulkovaatteita huomioon. Siitä lisää toisessa postauksessa!

 

Lajittele vaatteet

Kun kaikki vaatteet on saatu pois kaapista tai missä ikinä säilytätkään niitä, on lajittelun vuoro. Olet varmasti kuullut “kyllä”,”ei” ja “ehkä” pinoista, mutta itse tykkään jakaa ne vielä vähän toisella tapaa.

Yhteen kasaan laitat omat lempparisi. Ne vaatteet, jotka tuovat esiin persoonaasi tai saavat sinut tuntemaan olosi mukavaksi ja itsevarmaksi.

Toiseen kasaan laitat vaateet, jotka ovat kivoja, käytännöllisiä, tarpeellisia, mutta jotka eivät välttämättä ole niitä sinun ehdottomia lemppareita. Tähän kategoriaan luokittelen esim. perusneuleen, mustat pillifarkut jne. Ihannehan olisi, että kaikki vaatteet kuuluisivat lemppareihin, mutta uskon, että myös käytännöllisille kivoille vaatteille on paikkansa.

Kolmas kasa on se ehdoton “ei” kategoria. Liian pienet, rikkinäiset ja sellaiset, jotka eivät enää tuota iloa. Mitä rehellisempi olet tässä kohtaa itsellesi, sitä helpommaksi tämä koko vaatteiden lajittelu käy.

Neljäs kasa on ylimääräinen ja itselläni ei tällä kertaa sitä edes muodostunut. Tämä on se kuuluisa “ehkä” kasa eli et tiedä mihin näistä kolmesta kasasta vaate kuuluisi. Se ehkä tarkoittaa, että vaatetta voisi vielä korjata tai tuunata tai ehkä et osaa vielä luopua juuri siitä vaatteesta. Oli miten oli–> laita nämä vaatekappaleet piiloon. Eli erilliseen kassiin ja jonnekkin ylähyllylle odottamaan sopivaa hetkeä, milloin voit katsoa näitä artikkeleita uusin silmin. Itse ehdotan kokonaista vuotta, koska jos et sen jälkeen esim. muista mitä kassissa oli, voit hyvillä mielin laittaa vaatteet kierrätykseen!

 

Vaatteet oikeille paikoille

Peruskasa ja lempparikasa menevät takaisin vaatekaappiin ja muut kierrätykseen (tai säilöön). Muista kierrättää oikein ja pestä ehjät vaatteet jos viet ne kirpputorille!

 

 


Toivottavasti sait tästä hieman inspiraatiota tyhjentää tai siivota omaa vaatekaappiasi.

Seuraavalla viikolla jatkuu taas matka kohti ihannevaatekaapia ja päästän käsiksi analysointiin, joten muista tilata kanava!

Haleja!